Nieuws

12 maart 2018 door PKN | Nederlands Dagblad | Reformatorisch Dagblad

Nieuwe PKN-voorzitter: ds. Saskia van Meggelen

Ds. Saskia van Meggelen (1967) is vrijdag verkozen tot preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Zij volgt ds. Karin van den Broeke op die de afgelopen vijf jaar preses is geweest.

"Het is de grond van mijn bestaan," vertelt ze in gesprek met het Nederlands Dagblad. "Ik heb in mijn leven crises meegemaakt, dan is het geweldig een geloof te hebben. Ik heb een persoonlijke relatie met God, maar vind het ook belangrijk bewust met de schepping en mijn medemens om te gaan. In de ander zie je het gelaat van Christus."

De komende tijd wordt in de PKN gesproken over het inzegenen van homorelaties uit te stellen. Tegenover het Reformatorisch Dagblad laat zij weten een voorstander te zijn. "Maar ik laat het aan de synode om daar een besluit over te nemen. We moeten heel zorgvuldig met dit vraagstuk omgaan en de volle breedte van de kerk serieus nemen."

Van Meggelen is momenteel predikant van de protestantse gemeente Breda. Daarvoor is zij predikant geweest in Gravenmoer, Almkerk en Lopik. Van Meggelen studeerde theologie aan de TUA-Apeldoorn (CGK) en de ThUK te Kampen. Ze is afgestudeerd in Kerkrecht, Systematische Theologie en Nieuwe Testament.

Naast haar predikantschap bekleedt Van Meggelen op dit moment een aantal bestuurlijke functies: ze is lid CIO-M (Contactorgaan in overheidszaken militairen), lid van Kerk & Krijgsmacht, bestuurslid Seminarium Bond Vrije Evangelische Gemeenten, lid regiowerkgroep Vacare en kerkvisitator Brabant/Zuid-Limburg.

Lees hier meer op de website van de PKN.

Reacties

B
Nergens in de Bijbel vinden we een vrouw als voorganger van de gemeente en verder worden aan de man als voorganger specifieke eisen gesteld in bijv. 1Tim.3:2

“van onbesproken gedrag, de man van 1 vrouw,….etc. ..goed bestuurder van eigen huisgezin..”zie verder :

https://tora-yeshua.nl/2018/03/nieuwe-pkn-leiding-nog-meer-bijbel/Shalom,

Ben Kok (joods-chr.pastor)

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher