PKN

Nieuws

09 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Wat vandaag wordt besproken tijdens de PKN-synode

De generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) komt vrijdag (9 maart, red.) bijeen voor een extra vergadering in Doorn. Verslaggever Wim van Egdom legt in het Reformatorisch Dagblad uit wat er op het programma staat.

Deze extra vergadering van de generale synode is belegd vanwege de voortgang van de besluitvorming over de kerkordelijke doorvertaling van Kerk2025. Als het plan Kerk 2025 wordt uitgevoerd, krijgt de kerk vanaf dit jaar een totaal andere structuur. De opvallendste verandering is dat het aantal van 74 protestantse classes teruggebracht wordt tot 11. Dat betekent in de praktijk dat niet meer iedere gemeente die tot een bepaalde classis behoort ook ambtsdragers naar die classis zal afvaardigen.

Van Egdom: "De benodigde kerkordewijzigingen moeten eerst door de synode worden goedgekeurd. Daarna worden ze naar de classes en de gemeenten gestuurd voor kritiek (consideratie). Vervolgens moet de synode in tweede lezing beslissen over de plannen. Pas dan zijn ze definitief." Verder wordt er vrijdag gestemd over een nieuwe PKN-voorzitter omdat de huidige vijfjarige termijn van ds. Karin van den Broeke erop zit.

Lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad en lees hier wat er op vorige synodevergaderingen is besproken en besloten.

Klik hier voor de liveblog van het Reformatorisch Dagblad.

Foto: PKN/Facebook

Reacties

B
https://tora-yeshua.nl/2018/03/nieuwe-pkn-leiding-nog-meer-bijbel/

Zie daar mijn commentaar op de nieuwe "domina", die dwars tegen 1 Tim. 3 als gescheiden alleenstaande vrouw de 1572 PKN kerken leiding wenst te gaan geven, met instemming van de PKN synode.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
J
Zo zie je maar. God doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher