Don Ceder

Nieuws

09 maart 2018 door EenVandaag

EenVandaag over de ChristenUnie in Amsterdam: van BibleBelt naar Bijlmerbelt

De ChristenUnie probeert de komende gemeenteraadsverkiezingen voet aan de grond te krijgen in Amsterdam. Met lijsttrekker Don Ceder (foto) heeft de partij goede hoop dat dat gaat lukken. Als dat lukt, zou dat voor het eerst in de geschiedenis van de ChristenUnie zijn, schrijft EenVandaag.

Met veel interesse wordt gekeken naar de twijfelende, linkse CDA-stemmer. De ChristenUnie zit qua profiel tussen GroenLinks en het CDA in. Dat blijkt ook uit De Peiling, de politieke analyse van Ipsos en EenVandaag. Het potentieel dat de ChristenUnie kan aanboren is echter niet enorm groot.

Het CDA is onder leiding van Sybrand Buma een rechtsere koers gaan varen; een koers waar de links-georiënteerde CDA-kiezer regelmatig moeite mee heeft. De ChristenUnie probeert die kiezer nu aan zich te binden.

Lees hier meer op de website van EenVandaag.

Reacties

T
Ik kan me vergissen, maar volgens mijn gevoelsmatige inschatting zit de Christen Unie qua profiel tussen de SGP en het CDA in.
REAGEER
J
Joke RoelofsenThierry: dat dacht ik ook, maar dat zou plaatselijk nog weleens anders kunnen uitvallen. Als je linkse CDA kiezers aan je wil binden, wat belijden dan die rechtse CDA'ers. Kan iemand mij dat vertellen?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher