ambulance

Nieuws

08 maart 2018 door PKN | Omroep Gelderland

Mishandelde dominee Rhenoy wil weer aan het werk

Dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy werkt aan haar terugkeer. Dat meldt de website van Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Ze raakte in november 2017 ernstig gewond bij een mishandeling.

In november gebeurde er in de kerk van Rhenoy iets verschrikkelijk. Ds. Wassenaar werd na een afspraak met de pianostemmer in de kerk, uren later dodelijk gewond door haar vriendin gevonden op de vloer in de hal van de kerk. De verwondingen aan het hoofd van ds. Wassenaar waren hevig. Een forse bloeding onder haar schedel bedreigde haar leven. Verschillende operaties volgden. Deze hebben haar leven gered.

Na weken in het ziekenhuis is ds. Wassenaar opgenomen in een revalidatiecentrum. Sinds enkele weken is zij, dankzij de goede zorg van haar vriendin, de weekenden weer thuis. In het revalidatiecentrum werkt ds. Wassenaar aan haar herstel. Ze ziet ernaar uit over enkele weken weer definitief naar huis te kunnen gaan. Thuiszorg en de nodige aanpassingen zijn dan wel noodzakelijk.

Tijdens een gesprek met PKN-scriba René de Reuver vertelde zij: "Ik ben blij er nog te zijn. Het meeleven van zoveel mensen raakt me diep. De toewijding en zorg van mijn vriendin helpen me enorm. Het geloof geeft me hoop. Met Pasen hoop ik weer in de kerk te zijn. Ik voel me geworteld in God."

Lees hier meer op de website van de PKN.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher