Arjan Hulsbergen

God

08 maart 2018 door Hour of Power

Jurist Arjan: "God is geïnteresseerd in onze maatschappij"

Arjan Hulsbergen is een vooraanstaand jurist. Hij vertelt in gesprek met Jan van den Bosch: "Ik dacht dat ik het allemaal zelf moest doen. Ik dacht ook dat geld en een goede positie mij voldoening zouden geven. Ik streefde naar het allerhoogste. Toen ik 34 werd, was het zover: ik werd partner bij een goedlopend, bekend kantoor."

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Toch kwam Arjan er al snel achter dat het hem niet de voldoening gaf waar hij zo naar op zoek was. Hij ging op zoek naar vervulling. Arjan: "Ik zocht een plek waar ik ruimte en vrijheid vandaan kon halen. Ik ben in de kerk opgevoed en geloofde alles wat er werd gezegd. Maar het bewijs, dat het waar was wat ik geloofde, had ik nooit eerder ervaren. Tot 2002. Toen sloeg de bliksem in. Er kwam een diep weten: Jezus is echt."

Arjan ging twijfelen; was het vakgebied waarin hij werkte nog wel passend voor hem? Het verlangen om de zending in te gaan na die ervaring was groot. Arjan: "Ik vroeg God om wijsheid en inzicht in de beslissingen die ik moest maken, maar wist al snel: God wil dat ik advocaat blijf. God is heel erg geïnteresseerd in onze maatschappij. Wij realiseren ons dat vaak niet. We richten ons op het hemelse, het hiernamaals. God is geïnteresseerd in de heelheid van een samenleving."

Toch bleef het verlangen om het goede nieuws met iedereen te delen, sterk aanwezig. Daarom zet Arjan zich, naast zijn werk als advocaat, ook in voor de straatarme bevolking van Nepal. Arjan: "Op enig moment heb ik me beseft dat er meer in het leven moet zijn dan het uitoefenen van mijn vak. Wij opereren veel in Nepal, in dorpjes waar mensen nog nooit een westerling of een christen hebben gezien. We komen daar vrolijk binnen, als clown. Voor je het weet is het plein gevuld met kinderen. Daar komen de moeders achteraan, de opa’s en oma’s, de toverdokters en uiteindelijk iedere andere inwoner. Ik wil rijst én liefde brengen. De leefomstandigheden zijn enorm slecht, de economische verhoudingen enorm ongelijk. Veel mensen zijn daardoor kwetsbaar. Het is lastig om als team een land te veranderen, maar we hebben een goed voorbeeld. Jezus ging rond, deed goed en genas. Het begon dus met rondgaan en goeddoen. Wij gaan naar de situatie waar mensen zich op dat moment bevinden, en we geven ze wat ze als eerste nodig hebben. Vaak is dat een bord eten. Het geestelijke komt daar achteraan."

Arjan Hulsbergen schreef samen met Richard Zijlstra het boek ‘Extreem normaal’, een boekje voor iedereen die Jezus wil volgen, maar, zoals ze zelf zeggen ‘zonder religieus gedoe’.

Bekijk het gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher