The Passion

Nieuws

08 maart 2018 door PKN

Syrische statushouders spelen rol in Zaanse versie van The Passion

Drie jaar geleden werden 1500 vluchtelingen opgevangen in een groot tentenkamp in het Veldpark in Zaandam. Op 24 maart is deze plek de locatie voor de Zaanse Passion. Syrische statushouders hebben een bijzondere inbreng en spelen een aantal van de hoofdrollen, schrijft de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Er wordt al maanden stevig gerepeteerd voor de grote avond. De Zaanse Henny, Annie en Lotte, om zomaar wat deelnemers te noemen, zingen en repeteren zij aan zij met de Syrische George, Jareer en Nabil. Op deze manier wordt er verbinding gelegd tussen mensen van alle werelddelen, geloven en achtergronden. "Muziek en het verbindende karakter van Jezus' optreden 2000 jaar geleden vormen de kern van ons project", aldus ds. Mirjam Sloots, predikant van de Protestantse Kerk De Ontmoeting in Zaandijk.

Om 20.00 uur wordt de avond geopend met het Syrische lied ‘Thuisland’, gezongen door de Syrisch christelijke zanger Tony Sbat uit Aleppo. Het lied roept de sfeer op van het geboorteland van Jezus. Sbat speelt een hoofdrol in de Passion als leerling van Jezus. Regisseur Ferdinand Borger, theoloog en programmamaker bij de IKON/NCRV, laat het verhaal door zo’n 40 talentvolle Zaankanters verrassend verbeelden.

Lees hier meer op de website van de PKN.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher