rechter

Nieuws

07 maart 2018 door AD | Nederlands Dagblad | Reformatorisch Dagblad

18 maanden cel voor leider evangelisch zorgcentrum

Aaldert van E., voormalig leider van het evangelische zorgcentrum Hoeve Jedidja in Meerkerk, is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, schrijven verschillende media.

De oprichter van twee evangelische zorginstellingen pleegde ontucht met een vrouwelijke patiënt. Deze vrouw is in 2016 overleden. De 77-jarige Van E. had nooit een seksuele relatie mogen aangaan met de kwetsbare vrouw, stelt de rechtbank. De omstreden en charismatische Van E., ooit leider van een Volle Evangeliegemeente in Zwijndrecht, startte in 2012 de Jedidja Hoeve in een boerderij in de polder bij Meerkerk. Inmiddels is de kliniek gesloten.

De dood van de patiënte wordt ook nog onderzocht, laat het AD weten. Justitie zet vraagtekens bij haar zelfmoord en die van twee andere cliënten van Van E.'s Hoeve Jedidja. Van E. wordt niet verdacht van haar dood, omdat hij destijds een straf uitzat vanwege ontucht met andere patiënten. In 2016 is hij veroordeeld tot drie jaar cel voor seksueel misbruik van meerdere vrouwelijke cliënten.

De leider van het inmiddels gesloten zorgcentrum herhaalde tijdens het voorlezen van het vonnis meerdere keren dat hij onschuldig is. De rechtbank vonniste in overeenstemming met de eis van het Openbaar Ministerie. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher