Mattheus van der Steen

God

08 maart 2018 door Rik Bokelman

Mattheus van der Steen: "Ik ben genuanceerder geworden"

Mattheus van der Steen heeft in 2017 de School of Supernatural Heroes opgezet. Afgelopen jaar had die school bijna 700 studenten, een enorm aantal voor Nederlandse begrippen. Dit jaar trekt de school ook weer enorm veel studenten. Van 14 tot 17 maart organiseert hij Global Awakening. Tijdens de conferentie wordt er met name stilgestaan bij gebedsgenezing en tekenen en wonderen. God wil namelijk nog altijd mensen genezen, vertelt hij in gesprek met CIP.nl. 

Mattheus van der Steen, Hans Maat, Martin Koornstra en Wim Hoddenbagh zijn gastheren tijdens de conferentie. De hoofdsprekers zijn: Randy Clark, Leif Hetland, Blaine Cook, Paul Martini en Richie Seltzer. Men wil tijdens de conferentie mensen uitdagen om uit te stappen in de gaven van de Heilige Geest.

"Er is een grote behoefte onder christenen in Nederland om getraind te worden," vertelt Mattheus. "Er is een verlangen om te wandelen in de kracht en autoriteit die Jezus gegeven heeft aan zijn volgelingen. Het is ook het verlangen van Mattheus om dit over te brengen aan iedereen die ook verlangt naar meer van de gaven van de Heilige Geest."

"Als je roept dat je als Jezus wilt zijn dan hoort gebedsgenezing daar bij. Jezus zei namelijk dat we moeten heengaan om discipelen te maken, maar ook om zieken de handen op te leggen. Door de hele Bijbel zie je dat Jezus geneest, de discipelen genezen... en dus zouden wij dat ook moeten doen. Het was Jezus' levensstijl om mensen te genezen. En dus zou het ook onze levensstijl moeten zijn. Genezing is onderdeel van Jezus, onderdeel van het leven als discipel." 

"Ik denk zelf dat het belangrijk is om verwachting te hebben als je bid voor zieken. Veel mensen verwachten niet meer dat God een wonder kan doen. Ik denk dat God dan ook die wonderen niet zal doen. Zoals er ook over Jezus staat dat hij geen wonderen kon doen omdat er geen geloof was." 

"Dat God geen wonderen kan doen als er geen verwachting is heeft ermee te maken dat God wil samenwerken. Hij is een Vader. Als er verwachting is, dan trekt dat als het ware de hemel aan. Is verwachting er niet, dan heeft dat ook zo zo'n uitwerking."

"Het mooie is: als je in een atmosfeer komt van verwachting dan gebeuren die dingen ook." 

"Natuurlijk genezen er vaak mensen niet." Dat is wel belangrijk om erbij te vertellen. De medaille heeft twee kanten. "Daar zal ook tijdens de conferentie aandacht voor zijn. Hoe ga je daar mee om? Ik heb daar laatst nog mee te maken gehad. Met een vrouw die ondanks al onze gebeden niet werd genezen van kanker. Het wonder bleef uit. Ze is overleden. Ondanks dat we het wonder verwachtten." 

"Ik ben in de loop der jaren wel anders gaan bidden voor zieken."

"Ik denk dat het belangrijkste is om in zo'n situatie je vraagtekens bij Jezus te laten. Je vraagtekens aan Jezus te geven. Maar waak er wel voor: jouw ervaring moet niet de maatstaf te worden van hoe je gaat leven. Mijn maatstaf is: op zieken zul je de handen leggen en ze zullen genezen. Ook als genezing uitblijft blijf ik bidden voor zieken." 

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

"Ik ben in de loop der jaren wel anders gaan bidden voor zieken. Ik denk dat ik vroeger soms te fanatiek bad, alsof ik God er toe wilde dwingen om iemand te genezen. Of ik was juist alles aan het beredeneren als ik bad, was bang dat God niet genas. Daardoor bad ik niet meer als een kind. Dat ben ik meer gaan doen. Het is heerlijk om mee te maken dat je weer leert om onbevangen als een kind gaat bidden tot je hemelse Vader." 

"Ik ben ook wel genuanceerder geworden. Vroeger zou ik zeggen: 'Jezus geneest altijd!' Nu zeg ik: 'Ja, Jezus geneest altijd, maar we leven wel in een gebroken wereld waar niet iedereen die genezing ervaart.' Soms moet je kennelijk wachten op je genezing tot je in de hemel bent." 

Klik hier voor meer informatie over Global Awakening.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher