Noraly Beyer

God

07 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Noraly Beyer: "Het verhaal van de Bijlmer lijkt wel op dat van Jezus"

Noraly Beyer maakt de cast van The Passion 2018 compleet. In navolging van onder anderen Remco Veldhuis, Lenette van Dongen en Robert ten Brink vertelt Noraly Beyer dit jaar het verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus. Het Parool sprak met de voormalig nieuwslezer.

Dit jaar vindt The Passion plaats in de Amsterdamse Bijlmer. Bijzonder voor Noraly, die zelf inwoner is van dit stadsdeel. In Het Parool vertelt zij: "Het is een bijzondere plek. Het begon met een futuristisch, utopisch idee: het stichten van een wijk waar mensen het goed konden hebben. Dat pakte anders uit, maar de laatste jaren heeft de Bijlmer zichzelf weer uit het moeras omhoog getrokken. Misschien een beetje geforceerd, maar je kunt een parallel trekken met het verhaal van Jezus. Ook de Bijlmer is uit de dood herrezen."

Beyer vertelt dat zij is grootgebracht met de Bijbel. "Maar veel mensen denken bij Pasen alleen nog maar aan kippen, eieren, de paashaas en vakantie. Ze hebben geen idee wat een man aan het kruis ermee te maken heeft." Ze is naar eigen zeggen door het geloof gevormd. "De Tien Geboden die ik leerde zijn nog steeds een fundament: wat goed en wat slecht is, dat je een ander niets mag misgunnen, dat je niet mag moorden."

The Passion vindt plaats op evenementenlocatie ArenaPark in Amsterdam-Zuidoost. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden op NPO 1 én NPO Radio 2. Lees hier meer over The Passion en klik hier voor het volledige interview in Het Parool.

Foto: EO

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher