God

08 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Marja vraagt zich af waarom God niet altijd geneest

Waarom geneest God niet iedereen? Deze vraag wordt regelmatig gesteld. "Volgens mij zit het probleem in de vraagstelling ‘waarom geneest God niet altijd ?’ hierin, dat wij Zijn vermogen en wil om te genezen afmeten aan onze persoonlijke ervaringen," schrijft tekstschrijver Marja Verschoor-Meijers op de website IkzoekGod.nl.

"Anders gezegd, als wij niet ervaren dat God goed is, bestempelen wij Hem als slecht," schrijft Marja. "Als wij niet ervaren dat God genadig is, bestempelen wij Hem als hardvochtig. Als wij niet ervaren dat God geneest, is onze logische conclusie dat Hij dat niet wil. Als ons Godsbeeld afhankelijk is van onze persoonlijke ervaringen dienen we elke dag een andere God. De Bijbel schept een duidelijk beeld: God is Schepper én geneesheer.

Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag waarom dan niet ieder mens waarvoor gebeden wordt, geneest. Zoals er evengoed geen antwoord is op de vraag waarom mensen na jarenlange behandelingen alsnog sterven en nooit genezing ervaren."

Lees hier het volledige commentaar van Marja Verschoor-Meijers. Lees ook: Wilkin van de Kamp over waarom God lijden toelaat en niet alle zieken genezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher