Lecrae

God

07 maart 2018 door Blijfwakker.nl

Lecrae vertelt over zijn album ‘All Things Work Together’

Twee jaar na zijn eerste concert in Nederland, was Lecrae weer in Amsterdam voor zijn ‘All Things Work Together World Tour’. Het veelbesproken album verscheen vorig jaar in september, voor het eerst onder zijn nieuwe platenlabel Colombia Records. Ruim een week voor het concert werden we blij verrast door zijn pr-manager, met het verzoek voor een interview met de rapper uit Atlanta.

Kun je iets vertellen over de album titel ‘All Things Work Together’?
"Ik denk dat iedereen zich wel, op zijn eigen manier, in deze titel kan vinden. Voor mij is het het idee dat God een doel en een groter plan heeft voor alles waar ik doorheen ga. Dus ik moet er gewoon doorheen zien te komen en hopelijk zal het zichzelf onthullen."

Hoe verschilt ATWT met je vorige album ‘Anomaly’?
"Met ’Anomaly’ vertelde ik mensen dat ik mezelf wilde zijn, maar op dit album ben ik dat gewoon. Ik had een pittig 2016. Op mijn nieuwe album hoor je de harde realiteit van dat jaar, maar tegelijk ook de nieuwe inzichten die ik daarna had. Het zijn allemaal onderdelen van wie ik ben als persoon. Ik probeer daarom niet naar een bepaald genre te zoeken of een bepaalde markt te bedienen, maar gewoon muziek te maken die authentiek Lecrae is."

Kun je iets meer over je ervaringen in 2016 vertellen?
"Het was een moeilijk jaar, ik zat in een soort achtbaan. Na het verliezen van mensen die dichtbij me stonden – mijn DJ (Official) – brachten veel lastige dingen me dat jaar op een donkere plek. Dingen uit mijn jeugd, veel onrecht dat er in de VS gebeurde, en het gevoel dat je een soort van een slaaf van je publiek bent. Mijn vrouw en ik gingen daarom op reis naar Egypte, en het deed me erg goed om buiten mijn Amerikaanse context te zijn. Het hielp me om een beetje bij te komen en om dingen in perspectief te brengen. De wereld is groot, maar God is nog veel groter. En je kunt op Hem vertrouwen. Het maakte me weer wakker en zorgde ervoor dat ik met een heel uniek perspectief naar huis ging."

Klik hier voor het volledige interview.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher