Binnentuin over God

God

05 april 2018 door Binnentuin over God

In de BibleBelt staat deze overdekte Binnentuin over God

De Barneveldse Krant noemde het een ‘verborgen schat’ in de bossen bij Voorthuizen. Deze overdekte Binnentuin over God is nu driekwart jaar open en al heel wat mensen hebben de weg er naar toe weten te vinden. Toch lijkt deze bijzondere tuin voor het grote publiek inderdaad nog een verborgen schat te zijn.

De Binnentuin over God, beeldt gedurende een wandeling de kern van het christelijke geloof uit. Hier is ruim een jaar lang aan gewerkt en in die arbeid (en materialen) zit een forse investering. De ruimte waarin de tuin een plaats kreeg, is het oude zwembad van Landgoed Pauwenhof, een voormalig buiten van De Nederlandsche Bank. Recente publicaties over sluiting van Landgoed Pauwenhof doen misschien vermoeden dat ook de Binnentuin over God dicht is, maar dat is niet het geval. Alleen het hotel en restaurant zijn tijdelijk dicht.

Initiatiefnemer van de Binnentuin over God is Erik Willemsen uit Moerkapelle. In Moerkapelle heeft hij eerder een kleine uitvoering van zo’n tuin gemaakt. Het idee vatte echter post om tot een grotere versie te komen. Daarmee zou het christelijke getuigenis ook een veel groter bereik kunnen krijgen. Landgoed Pauwenhof bleek daarvoor een prachtige plek te bieden. Bij de totstandkoming kreeg Willemsen hulp van verschillende kunstenaars van over de hele wereld. Sommigen van hen zijn professionals in het bouwen van rotspartijen in dierentuinen.

Het resultaat is een plaats van verwondering. In de eerste plaats vanwege het verhaal dat er wordt verteld, maar zeker ook vanwege de daaraan gekoppelde schoonheid van het ontwerp. Het decor verwijst naar het land Israël in vroeger dagen. Bezoekers zijn veelal verrast en onder de indruk. Het verhaal van het Evangelie in deze Binnentuin over God laten mensen niet onberoerd. Het leidde er zelfs toe dat sommigen na de rondleiding een keus voor God maakten. Dat is iets wat Willemsen ook graag wil zien gebeuren. Hij benadrukt dat mede daarom in de Binnentuin over God alle mensen welkom zijn.

De Binnentuin over God is voluit te bezoeken. De toegang is vrij. Donaties worden wel op prijs gesteld. Hiermee kan Stichting Binnentuin over God de kosten dekken en nog veel mensen blijven bereiken met het Evangelie. Met de aanleg van de Binnentuin over God waren forse investeringen gemoeid die voor een belangrijk deel nog dienen te worden (terug)betaald.

Samen met 7 anderen begeleiders staat Willemsen klaar om rondleidingen te geven in blokken van 2 uur voor maximaal 15 personen. De Binnentuin over God is overdekt en rolstoel toegankelijk. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher