Mahatma Gandhi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Brief Gandhi over Jezus moet monsterbedrag op gaan leveren

Een brief aan een religieus leider werd op 6 april 1926 ondertekend door de bekende verzoener Mahatma Gandhi. In de brief maakt Gandhi duidelijk hoe hij dacht over Jezus Christus, "een van de grootste leermeesters in de menselijke geschiedenis". De brief staat te koop voor $ 50.000, laat de BBC weten.

Gandhi was een van de grondleggers van de moderne staat India en voorstander van actieve geweldloosheid als middel voor revolutie. Hij schreef de brief aan de religieuze leider Milton Newberry Frantz, nadat hij Gandhi vroeg om een publicatie over het christendom te lezen. Ghandi schreef: "Beste vriend, ik heb je brief ontvangen. Ik vrees dat het voor mij niet mogelijk is om de christelijke geloofsbelijdenis te onderschrijven. De ondertekenaar moet verklaren dat Jezus Christus boven alles is verheven. Daartoe ben ik niet bereid.

Ik kan niet verder gaan dan de overtuiging dat Jezus Christus één van de grootste leermeesters in de menselijke geschiedenis is geweest. Ik denk dat religieuze eenheid alleen mogelijk is door iedere geloofsbelijdenis te respecteren en niet door een geloofsbelijdenis te ondertekenen. Denk je ook niet?"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?