Pakistan vlag

Nieuws

06 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Christelijk gezin uit Epe toch uitgezet ondanks felle kritiek

De Pakistaanse familie Israël is maandag ondanks felle kritiek toch uitgezet naar Polen. Dat meldt de Steungroep Familie Israël volgens Omroep Gelderland.

Het Pakistaanse gezin, dat bestaat uit vier personen (vader, moeder en twee zoons), vluchtte in 2016 van Pakistan naar Polen. Hun dochter is naar verluidt gemarteld en gedood vanwege haar christelijke geloofsovertuiging. Omdat Polen het gezin wilde terugsturen, vluchtte het gezin naar Nederland. Volgens het zogenaamde Verdrag van Dublin moeten asielzoekers terug naar het land waar ze voor het eerst voet op Europese bodem zetten.

Theo Peursum zet zich namens Stichting Veluws Fundament in voor het gezin. Hij maakt duidelijk dat een 8-jarige dochtertje en een oom van het gezin in Pakistan zijn vermoord. Vanwege hun christelijke geloofsovertuiging is de familie Israël niet veilig in het Aziatische land. Zijn stichting roept staatssecretaris Mark Harbers op "het extreem harde uitzettingsbeleid van kwetsbare asielzoekers te beëindigen en de familie Israël terug te halen uit Polen."

Ook de Pakistaanse Urdu kerk in Nederland, onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland, is bedroefd dat het gezin is opgepakt. "Wij vrezen voor hun leven als ze door Polen worden uitgezet naar Pakistan," aldus John William van de Urdu gemeente. Kerk in Actie blijft met de kerken in Epe en de Urdu kerk de ontwikkelingen rond dit gezin volgen, en dringt erop aan dat de familie Israël kan terugkeren naar Nederland om asiel aan te vragen.

Lees hier meer op de site van Kerk in Actie en klik hier om de voor het Pakistaanse gezin gestarte petitie te bekijken.

Lees ook: Martin Brand woest na uitzetting christelijk gezin: "Ik schaam me kapot".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher