Nieuws

06 maart 2018 door Nieuw Israëlitisch Weekblad

Joodse studenten sturen brandbrief aan VU Amsterdam na bezoek terrorist

Naar aanleiding van het optreden van de Palestijnse terroriste Rasmea Odeh in het gebouw de Verrekijker aan de Amsterdamse Vrije Universiteit, verscheen op een besloten Facebookpagina voor Joodse studenten en alumni van de wetenschappelijke instelling, deze brandbrief richting de universiteit, laat het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW) weten.

Rasmea Odeh was actief voor het terroristische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). In 1969 pleegde ze een bomaanslag op een Sufersal supermarkt in Jeruzalem. De 21-jarige Leon Kanner uit Netanya en de 22-jarige Edward Joffe uit Kaapstad kwamen bij deze aanslag om. Daarnaast vielen er negen gewonden.

Voor haar terroristische daden werd Odeh in 1970 door een militaire rechtbank in Israel tot levenslang veroordeeld. In 1980 kwam ze echter al vrij, als onderdeel van een gevangenenruil met de PFLP. Toen werden zij en 77 andere gedetineerden geruild voor een Israelische soldaat die in Libanon werd vastgehouden.

De brief is ondertekend door tientallen studenten en ex-studenten die aan de VU hebben gestudeerd. Klik hier om de volledige brandbrief te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher