Christine Eskes

Nieuws

06 maart 2018 door Radio 1

CDA Rotterdam wil dat voorgangers in het Nederlands preken

Het CDA in Rotterdam wil dat voorgangers in het Nederlands gaan preken. Predikanten van de 150 migrantenkerken moeten wat hen betreft binnen vier jaar de taal leren, stelt fractievoorzitter Christine Eskes (foto) in het Radio 1-programma Dit is de Dag.

Het CDA is van mening dat op deze manier "participatie van migrantengemeenschappen in de samenleving" wordt bevorderd. Madelon Grant, oud-directeur van SKIN Rotterdam, de koepelorganisatie van migrantenkerken, is er fel op tegen. "Je kan het geld dat het CDA hiermee uit wil geven op zoveel betere manieren uitgeven om de segregatie in de samenleving te verbeteren."

Oud-Kamerlid Mei Li Vos (PvdA) is lid van een Engelstalige kerk en vindt het CDA-plan "absurd". Ze ziet dat er in haar kerk juist veel onderling contact is "omdat mensen elkaar in hun eigen taal kunnen ontmoeten".

Reacties

Het CDA verwijdert migrantenkerken uit de buurthuizen, wil ze dwingen NL te spreken: waar zijn de christelijke wortels van deze partij? Met veel plezier ben ik regelmatig predikant voor de NL kerk in Spanje: moet ik daar in het Spaans gaan preken? Probeert het CDA op deze manier kiezers te verliezen in Rotterdam? Poging geslaagd!

REAGEER
A
De GOEDE REDEN van dit CDA voorstel is veroorzaakt door de islam, en de predikers.

Hoe controleer je de uitspraken van buitenlandse imams?

Om te integreren spreken we Nederlands of Engels.

Slalom
REAGEER
T
Als de voorganger in de preek binnen de grenzen van de wetgeving blijft; heb ik geen bezwaar tegen anderstalige prediking. In Nederland worden al sedert de vroege Middeleeuwen kerkdiensten in het Latijn gehouden. En .. onder andere in Spanje worden kerkdiensten in het Nederlands gehouden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher