Nieuws

06 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. E. E. Bouter verhuist naar hervormd Hendrik-Ido-Ambacht

Ds. E. E. Bouter gaat Overberg verlaten. De hervormde predikant heeft een beroep uit Hendrik-Ido-Ambacht aanvaard. In de Elimkerk was de kerkenraad op zoek naar een nieuwe predikant, omdat ds. C. A. van der Graaf in 2016 naar Heerde vertrok.

Ook ds. J. G. Schenderling gaat aan de slag in een andere PKN-gemeente. De predikant uit Alphen aan den Rijn heeft een beroep van de hervormde gemeente in Ingen aanvaard. Schenderling werd in 2012 bevestigd als wijkpredikant van de Adventskerk. Eerder was hij actief in Varik en Heesselt.

De hervormde gemeente in Holten (wijk Oost) verwelkomt eveneens een nieuwe dominee. Proponent M. J. Sandijk uit Balkbrug gaat in de Overijsselse plaats voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kerkelijke gemeente is sinds 2016 vacant omdat ds. H. Gijsen destijds vertrok naar Spijkenisse.

De protestantse gemeente in Waalwijk heeft te horen gekregen dat ds. L. M. Bloklander-de Jong in de gemeente aan de slag gaat. De predikant volgt de vorig jaar naar Tilburg vertrokken ds. O. O. Grevink op en neemt afscheid van Nieuw-Vennep (De Rank). Ds. E. A. Gruteke-Vissia, voormalig predikant in de Amsterdamse Jeruzalemkerk, heeft een beroep van de protestantse gemeente in Zeewolde aanvaard.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher