Ds. C. J. Droger

God

06 maart 2018 door Jeffrey Schipper

'Ik werd afgewezen omdat ik niet naar de goede kerk ging'

'Van jongs af aan gingen we naar de kerk, waar ik vanaf mijn tweede al werd afgewezen. Toen ik vier was ging ik ook naar een christelijke basisschool, waar ik door leerkrachten en leerlingen werd gepest omdat ik volgens hen niet naar de goede (Gereformeerde) kerk ging. Thuis was de situatie ook erg gewelddadig,' schrijft een 25-jarige vrouw in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

Vanaf haar tiende levensjaar stapte ze over naar een niet-christelijke school. 'Toen ik uiteindelijk besloot om niet meer naar de kerk te gaan knapte ik op. Steeds meer mensen zeggen tegen me dat ik zo positief veranderd ben! Nu is mijn vraag: we geloven allemaal in een God van liefde die ons niet afwijst of ons vernedert en we willen allemaal steeds meer op Hem gaan lijken. Maar waarom is mijn ervaring dat de afwijzing, vernedering en veroordeling in de christelijke kringen het grootst is?'

Ds. C. J. Droger (foto) geeft als panellid van Refoweb.nl antwoord. "Laat ik allereerst zeggen dat het me zeer betreurd dat dit jouw ervaringen met christenen zijn. Dit gaat lijnrecht tegen de Bijbel in en had dus nooit mogen plaatsvinden. Ik denk dat je iets te snel gaat als je opschrijft dat afwijzing, vernedering en veroordeling in de christelijke kringen het grootst is.' De predikant maakt duidelijk dat dit in alle kringen voorkomt.

Toch zijn er andere gemeenten van christenen waar het wel goed toeven is. Waar mensen veilig zijn en waar het Woord van de HEERE niet alleen zuiver verkondigd wordt, maar ook gestalte krijgt in het leven van mensen. En zo’n gemeente wens ik je van harte toe. (...) Ik zou je graag willen helpen om de weg naar de kerk weer te vinden en graag met je nadenken over een fijne gemeente in de buurt waar je woont."

Lees hier de volledige beantwoording van ds. C. J. Droger.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher