Joden

Nieuws

05 maart 2018 door Dirk van Genderen

'Veel Amerikaanse Joden staan open voor geloof in Jezus'

Een nieuwe studie toont aan dat het aantal Amerikaanse Joden dat gelooft in de Heere Jezus veel groter is dan werd aangenomen. Het onderzoek ‘Evangelical Attitudes Toward Israël and the Peace Process’ wijst uit dat 871.000 evangelische Amerikanen Joodse ouders of grootouders hebben.

"Er blijkt verder een grote openheid voor het Evangelie te zijn onder Amerikaanse Joden en Amerikanen met Joodse wortels," aldus Joel Rosenberg, een Messiasbelijdende Jood, die betrokken was bij dit onderzoek, dat in samenwerking met LifeWay Research en Chosen People Ministries werd uitgevoerd.

Het aantal christenen dat aangaf Joodse voorouders te hebben, bleek drie keer meer te zijn dan voorheen werd aangenomen. "Wij zijn blij met de groei van de Messiasbelijdende beweging, zowel in als buiten Israël," aldus dr. Mitch Glaser, directeur van Chosen People Ministries.

Volgens LifeWay Research krijgt de groei van het aantal Amerikaanse Joden en Amerikanen met Joodse wortels dat in de Heere Jezus gelooft, een extra stimulans doordat zo’n 70 procent van de Amerikaanse christenen ervan overtuigd is dat ze hun Joodse vrienden moeten vertellen over het goede nieuws van het Evangelie, over de Heere Jezus. Toch blijkt ‘slechts’ 32 procent van hen het afgelopen jaar over het Evangelie te hebben gesproken met Joodse vrienden.

Dit artikel verscheen via internationale media in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher