Pakistan vlag

Nieuws

05 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Protestacties en gebeden vanwege uitzetting christelijk gezin uit Epe

Zo'n veertig Epenaren protesteerden in Soesterberg en Zeist zondagmiddag tegen de uitzetting van de christelijke familie Israël. Ook werd er een gebedsbijeenkomst en een wake gehouden, meldt de Stentor.

Het Pakistaanse gezin, dat bestaat uit vier personen (vader, moeder en twee zoons), vluchtte in 2016 van Pakistan naar Polen. Hun dochter is naar verluidt gemarteld en gedood vanwege haar christelijke geloofsovertuiging. Omdat Polen het gezin wilde terugsturen, vluchtte het gezin naar Nederland. Volgens het zogenaamde Verdrag van Dublin moeten asielzoekers terug naar het land waar ze voor het eerst voet op Europese bodem zetten.

De gebedswake vond plaats in de Vredeskerk in Soesterberg. Aan het einde van de middag liepen de aanwezigen een protestmars naar het Detentiecentrum in Zeist. Daar verblijft het vierkoppige gezin Israël op dit moment.

Initiatiefnemer Egbert Dijkgraaf: "Er werden waxinelichtjes aangestoken, gebeden uitgesproken en toespraken gehouden. Er ontstond een heel mooie combinatie van mensen die hun creativiteit en kennis van de politiek willen gebruiken om uitzettingen te voorkomen, maar tegelijkertijd de handen vouwen en op God vertrouwen."

Per brief heeft staatssecretaris Mark Harbers (Justitie & Veiligheid) nogmaals het verzoek gekregen om de familie niet uit te zetten. Ook is er een online petitie gestart die inmiddels zo'n drieduizend keer is ondertekend. Waarschijnlijk wordt het gezin maandag (5 maart, red.) uitgezet.

Lees ook: Martin Brand woest na uitzetting christelijk gezin: "Ik schaam me kapot".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher