Özcan Akyol
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Jodenhaat in Amsterdam: AD-columnist wijst op akelige stilte

Opnieuw was het joodse restaurant Hacarmel afgelopen week slachtoffer van vandalisme. Een raam werd in de nacht van donderdag op vrijdag beschadigd door een onbekend voorwerp. AD-columnist Özcan Akyol wijst in zijn column op de akelige stilte van antiracisten over antisemitische incidenten.

Akyol wijst op het feit dat veel Joden inmiddels vogelvrij zijn in de Nederlandse hoofdstad. "Alleen joodse belangengroepen luiden steevast de noodklok, maar die hartenkreten worden zelden adequaat, laat staan tot tevredenheid beantwoord. Iets meer engagement, van burgers die zich niet direct geraakt voelen, zou de erkenning van het probleem kunnen versnellen.

Misschien is het impopulair om voor joden op te komen, omdat er veel mensen binnen het antiracismekamp zitten die zich liever scharen achter Palestijnen. Vreemd is het wel."

Lees hier de volledige column van Özcan Akyol. Lees ook: "Joden uitschelden is in Nederland routine".

Reacties

E
De voortdurende pro-Palestijnse berichtgeving, heeft inderdaad onder grote lagen van de bevolking op zijn minst twijfel en wantrouwen gezaaid over Joden. Ook in de berichtgeving wordt selectief te werk gegaan. Het heeft antisemitische gevoelens - altijd sluimerend aanwezig - nieuw leven ingeblazen. Goed dat jij niet zwijgt.

Emmeline

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.