griep

Nieuws

05 maart 2018 door Reformatorisch Dagblad

Reformatorisch Dagblad: Griepepidemie toont aan dat menselijk leven in Gods handen is

Bijna drie maanden lang is er nu sprake van een griepepidemie in Nederland. Die eist haar tol en daarbij blijft het niet altijd bij een week koorts, hoofdpijn en hoestbuien, valt het Reformatorisch Dagblad op. De hoofdredactie van de krant wijst op de grote maatschappelijke gevolgen van de griepepidemie.

"Enkele weken geleden riep viroloog Osterhaus op om voortaan alle leraren te laten vaccineren, om zo het ziekteverzuim sterk terug te dringen," schrijft het RD. "Anders dan bij veel vaccins geldt voor het griepvaccin dat het maar matig werkt. Het RIVM becijferde dat in elf opeenvolgende jaren de entstof gemiddeld slechts bij 29 procent van de gevaccineerden bescherming bood. (...) Dat komt omdat griep veroorzaakt kan worden door een reeks influenzavirussen die bovendien voortdurend veranderen.

Zo laat ook deze griepepidemie zien dat het menselijk leven niet in handen is van medici of virologen maar van God Die alle schepselen zo onderhoudt dat gezondheid en ziekte de mens niet bij toeval overkomen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher