Ds. J. G. Schenau

Nieuws

05 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. J. G. Schenau aan de slag in CGK Nunspeet

In 2016 ontstond door een splitsing een tweede christelijke gereformeerde kerk in Nunspeet. De nieuwe Ichtuskerk verwelkomt binnenkort ds. J. G. Schenau (foto). Sinds 2007 is Schenau verbonden aan Goes. Hij aanvaardt het beroep uit de Veluwe.

De Ichthuskerk ontstond volgens ds. J. L. de Jong (Soest) na een "pijnlijke breuk". Anderen beschouwen het ontstaan van de kerk als resultaat van een normale kerkelijke procedure. Ongeveer 450 stapten over naar de Ichtuskerk. Inmiddels is het aantal leden gegroeid naar ruim 550. De cgk in Nunspeet telde al twee kerken met elk een predikantsplaats, maar die hadden tot voor kort samen één kerkenraad. Sinds oktober 2016 is ds. P. D. J. Buijs predikant in de andere cgk in Nunspeet, de Dorps- en Oenenburgkerk. Schenau wordt zijn directe collega.

De christelijke gereformeerden van de Ichthuskerk op Urk hebben op twee predikanten een beroep uitgebracht. Ds. C. J. Droger (Vlaardingen) en ds. J. L. de Jong (Soest) denken de komende tijd na over een mogelijke verhuizing. De gemeente is een zoektocht gestart omdat ds. W. N. Middelkoop binnenkort naar Harderwijk vertrekt. Vanwege de grootte van de gemeente zoekt de kerkenraad naar een tweede predikant.

J. van den Os kan in Spijkenisse voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat uit Harderwijk heeft een beroep ontvangen nadat ds. A. van Ek vorig jaar met emeritaat is gegaan. Van den Os werd onlangs beroepbaar gesteld door het curatorium van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher