Israël leger

Nieuws

02 maart 2018 door Jeffrey Schipper

'Israël bereidt zich voor op oorlog in het noorden'

Een belangrijke Israëlische generaal en lid van Knesset zegt dat recente botsingen met Iraanse en andere strijdkrachten in Syrië erop wijzen dat oorlog in het noorden van Israël slechts een kwestie van tijd is, laat Israël Today weten.

Majoor-Generaal (res.) Eyal Ben-Re'uven zei in een radio-interview het volgende: "Het gaat er nu om, dat er geen scheiding zit tussen de Iraanse infiltratie en Israëls terechte uitspraak, dat er geen landgrens zal zijn tussen Israël en Iran. Het volk dat in deze situatie de 'rem' zouden moeten zijn, waren de Russen, waarvan de vliegtuigen momenteel Syrische burgers in Damascus afslachten. De Russen doen hun werk niet en de Amerikanen zijn helaas niet in het gebied en zeggen nauwelijks iets. Dus als de situatie blijft zoals die is, zijn we op weg naar een nieuwe grootschalige oorlog in het noorden van Israël."

Onlangs kwam het Israëlische leger in actie nadat een Iraanse drone vanuit Syrië het Israëlische luchtruim was binnengedrongen. Daarop bombardeerden Israëlische gevechtstoestellen doelen in Syrië. Eén van die vliegtuigen crashte nadat het onder vuur was komen te liggen. Het Israëlische leger liet weten dat het na het neerhalen van de vliegtuigen door Syrië heeft teruggeslagen. Militaire doelen van Syrië en Iran zijn volgens Israël vernietigd. Netanyahu verweet Iran later "op schaamteloze wijze" de soevereiniteit van zijn land te hebben geschonden door de drone te sturen. 

Lees ook dit achtergrondartikel op de website van Christenen voor Israël.

Reacties

Generaals moeten natuurlijk de geldstroom op gang houden en met grote regelmaat vijanden en bedreigingen aanwijzen waartegen het leger zich teweer moet stellen. Met 5,8 procent van het BNP heeft Israël een duur leger dat 15 procent van de staatsuitgaven voor zijn rekening neemt. Het onrust stoken in Syrië lijkt inderdaad als een boemerang terug te slaan naar Israël, dat ziet die generaal goed.
H
Kees nu doe je het net over komen alsof Israël voor haar plezier buurtjes aan het pesten is. Beetje ongenuanceerd. Israël weet heel goed dat de omringende landen een diepgewortelde haat hebben tegen het volk Israël. Ook dat een aantal van die landen er geen geheim van maakt Israël graag te willen vernietigen. Israël verdedigt haar grenzen en haar bevolking. Dat is niet alleen haar recht maar ook haar plicht. Gelukkig staat God zelf borg voor het voortbestaan van Zijn oogappel. Anders was Israël al bij haar oprichting in 1948 vernietigd.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher