sharia

Nieuws

02 maart 2018 door Kerknet

Twee christenen publiek gegeseld in Indonesië na overtreden sharia

Twee Indonesische christenen zijn dinsdag in de Indonesische provincie Atjeh, onder aanwezigheid van een driehonderdtal mensen, publiek gegeseld wegens het spelen van een kinderanimatiespel. Daarmee zouden zij de sharia overtreden hebben. Dit meldt Kerknet op basis van berichtgeving in The Guardian.

Dahlan Silitonga (61) en Tjia Nyuk Hwa (45) werden beschuldigd van gokken. Een derde persoon kreeg zweepslagen omdat hij bij het spel betrokken was. In Indonesië worden religieuze en etnische minderheden blijvend onderdrukt door radicale moslims. In sommige regio’s hebben radicale islamitische groeperingen het zelfs voor het zeggen. Islamitische wetgeving wordt daar met geweld ingevoerd en gehandhaafd.

Atjeh is de enige provincie in Indonesië die de sharia aan alle inwoners oplegt. In januari werd een Indonesische christen gegeseld voor het verkopen van alcohol. Indonesië bezet plaats 38 op de Ranglijst Christenvervolging.

Reacties

T
De sharia is de hardvochtige manier om de gehele gemeenschap te controleren. Bloedige barbaarse straffen om angst in te boezemen worden publiekelijk voltrokken, zoals in de middeleeuwen. Zo bevestgt de islam haar autoriteit van absolute macht.

Wat betrefd de komst van de islam moet men beseffen dat goede mensen niets hoeven te doen om het kwaad te laten zegevieren.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher