De Wittenberg

Nieuws

01 maart 2018 door De Wittenberg | CIP.nl

De Wittenberg zet huidige programma’s nog één jaar voort

De mededeling dat het bestuur van de Wittenberg zich genoodzaakt zag het roer om te gooien leverde veel reacties op. De programma’s 'Een Jaar Wittenberg' en de Jongerenwerkersopleiding zullen ook volgend jaar van start gaan.

Personeel en bestuur van Bijbelschool De Wittenberg stonden onlangs lijnrecht tegenover elkaar. Het conflict gaat over de toekomst van de onderwijsinstelling en de bijbehorende studentengemeenschap. Het bestuur was van plan om de huidige opleidingen te beëindigen. Volgens bestuursvoorzitter Koos van Oord was verandering nodig omdat de huidige studentenaantallen te laag zijn. Het personeel ziet nog wel mogelijkheden om de onderwijsprogramma's door te zetten, al dan niet in gewijzigde vorm. 

De noodzaak dat het (onderwijs)programma vernieuwd moet worden om toekomstbestendig te zijn wordt gedeeld door alle betrokken bij de Wittenberg. Na rijp beraad is door bestuur en interim-directie besloten dat de voorgenomen zoektocht naar een vernieuwde invulling van de missie plaats zal vinden terwijl tegelijkertijd 'Een Jaar Wittenberg' en de Jongerenwerkersopleiding nog één jaar door zullen gaan. Als voorwaarde hierbij is gesteld dat er eind juni een bepaald aantal aanmeldingen van studenten moet zijn. Daarnaast start de Wittenberg deze maand met een grote fondsenwervende actie om €125.000,- aan extra inkomsten te realiseren. Dit extra bedrag is nodig om het jaar onderwijs in 2018-2019 én de zoektocht naar vernieuwing te kunnen bekostigen.

Eind december zal er een levensvatbaar plan op tafel moeten liggen, zodat in januari 2019 kan worden begonnen met de werving voor dit nieuwe programma. Een kerngroep en een stuurgroep, bestaande uit vertegenwoordigers uit de kring van medewerkers en het bestuur gaan samen met externe deskundigen hard aan de slag om nieuwe wegen te verkennen om de missie van de Wittenberg ook in de toekomst ten uitvoer te kunnen brengen.

Lees ook: Crisis en tweespalt op Bijbelschool De Wittenberg.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher