Martin Brand

Nieuws

01 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Martin Brand woest na uitzetting christelijk gezin: "Ik schaam me kapot"

"Ik vraag jullie allemaal aandacht voor een grote fout die wordt gemaakt! De tijd is kort en vier mensenlevens staan op het spel," aldus een woeste Martin Brand via Facebook. Deze week besloot staatssecretaris Mark Harbers om een christelijk gezin uit Pakistan het land uit te zetten.

Brand: "Vandaag (28 februari, red.) sprak ik mijn hoop nog uit. Ik kon me niet voorstellen dat ons land écht zó hard kan zijn. Waarom een gezin terugsturen naar een land waaruit ze om hun geloof moesten vluchten en hun jonge dochtertje/zusje verloren door bruut geweld en hen hetzelfde lot wachtte? Omdat ze christenen zijn. Een gezin dat in hun woonplaats Epe geroemd wordt om hun integreren, harde werk én lieve karakters. Ook de burgemeester nam het voor hen op. Zonder resultaat.

De staatssecretaris Mark Harbers zet dit gewaardeerde gezin ondanks maatschappelijke onrust en inspanning en verzoeken vanuit lokale autoriteiten het land uit. Op de valreep. Eén van de zoons (bescheiden en hard werkende jongen) sprak ik wel eens in onze kerk. Zit hij straks in een gevangenis in Pakistan? Of erger nog? Wordt hij net als zijn zusje vermoord? Op 7 maart (volgende week!!) zou hun zaak opnieuw voorkomen en was de kans groot dat dit mooie gezin hier verder mocht wortelen. Nu via Polen terug naar Pakistan. Ik vrees voor hun leven."

Het Pakistaanse gezin, dat bestaat uit vier personen (vader, moeder en twee zoons), vluchtte in 2016 van Pakistan naar Polen. Hun dochter is naar verluidt gemarteld en gedood vanwege haar christelijke geloofsovertuiging. Omdat Polen het gezin wilde terugsturen, vluchtte het gezin naar Nederland. Volgens het zogenaamde Verdrag van Dublin moeten asielzoekers terug naar het land waar ze voor het eerst voet op Europese bodem zetten. 

Brand: "Laat alsjeblieft luid je stem horen en bid mee voor deze lieve mensen die al zoveel moesten meemaken. Ik schaam me kapot hiervoor!!"

Reacties

w
Dit kan echt niet!!!
REAGEER
T
Is er dan geen enkele kerk in Nederland die dit gezin kan opvangen......?!
REAGEER
G
Laten we massaal voor hen bidden, we hebben een grote God.
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher