Nieuws

01 maart 2018 door Breda Vandaag | Nederlands Dagblad

Pinksterchristenen starten kerk in oude gevangenis

Het is niet het eerste waar je aan denkt als je de oude Koepelgevangenis inbeeldt, maar het komt er toch echt: een kerkgemeenschap. City Life Church (CLC) Breda heeft voor deze locatie gekomen omdat het ontzettend bij hun drijfveren past, meldt Breda Vandaag.

“We zijn een hippe kerk,” zegt Robert van den Berg van CLC Breda. “We richten ons op jonge mensen en zijn naar buiten gericht, dus we doen veel activiteiten. De ruimte die het terrein van De Koepel heeft is heel geschikt voor onze zalen, kantoren en zelfs crèche. We moeten niet kerkje gaan spelen, maar juist heel laagdrempelig zijn zodat we midden in de samenleving staan. (...) Het is een heel mooie locatie, iedereen kent de plek en het staat symbool voor wat we als evangelische gemeenschap willen: de vrijheid opzoeken.”

Omdat de kerk wil weten hoeveel mensen er zondag afkomen op de eerste dienst, moeten bezoekers tickets bestellen, voegt het Nederlands Dagblad toe. Van den Berg laat weten dat inmiddels meer dan driehonderd mensen al een ticket hebben besteld. "Zo kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat we genoeg kinderwerkers hebben." City Life Church zit in de oude kapel van het gebouw, waar zo’n 200 kerkbezoekers inpassen. Van den Bergh en zijn vrouw Anastasia worden zondag ingezegend als voorgangersechtpaar.

City Life Church is een evangelische beweging die bestaat uit negen gemeenten. Breda is na Tilburg en Oss de derde Brabantse stad waar City Life Church zich vestigt.

Reacties

'We zijn een hippe kerk en we richten ons op jonge mensen'... En ik dacht dat de kerk van Jezus inclusief was, voor jong en oud, arm en rijk, etc. Waar vinden we in de Bijbel dat 'hip zijn' een criterium is voor Gods lichaam? Midden in de samenleving staan, dat zeker. Maar zijn oudere mensen dan niet hip genoeg? Kunnen zij niet juist wijsheid en levenservaring inbrengen die nodig is voor het discipelen van jongeren? Ik gun deze gemeente het allerbeste, maar dit moest me even van het hart.
R
Hi Daniël. Helemaal mee eens! Dat we ons alleen op jonge mensen zouden richten is een zinsnede en niet datgene wat letterlijk is gezegd. De visie van City Life Church (zie ook website) is dat het een kerk voor iedereen is, dus een huis waar iedereen welkom is, jong én oud. We hanteren zelfs de titel voor één van onze programma's 'Van vergrijzing naar verzilvering'. Juist de ouderen kunnen hun wijsheid en levenservaring inbrengen zoals je zelf aangeeft. Ik zou het niet beter kunnen verwoorden. En wat betreft 'hip'. Jong van geest, ook ouderen!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher