Pakistan vlag

Nieuws

01 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Staatssecretaris zet christelijk gezin uit Epe het land uit

Staatssecretaris Mark Harbers heeft besloten om een christelijk gezin uit Pakistan het land uit te zetten, laat de Stentor weten. Het gezin kwam ruim een jaar geleden, na een eerste verblijf in Polen, terecht in Epe. Een actie van inwoners van Epe om uitzetting tegen te gaan, is mislukt.

Het Pakistaanse gezin, dat bestaat uit vier personen (vader, moeder en twee zoons), vluchtte in 2016 van Pakistan naar Polen. Hun dochter is naar verluidt gemarteld en gedood vanwege haar christelijke geloofsovertuiging. Ook een broer van de vader is om het leven gekomen. Omdat Polen het gezin wilde terugsturen, vluchtte het gezin naar Nederland. In Epe kreeg het gezin onderdak dankzij de hulp van de stichting en leden van de Goede Herderkerk.

Vorige week woensdag werden de Pakistanen door de politie opgepakt. Sindsdien verblijven ze in kamp Zeist. Daar zijn ze nu in afwachting van een enkele reis richting Polen, vervolgt de Stentor. Het land waar ze na de vlucht uit hun thuisland belandden. Volgens de zogenaamde Verdrag van Dublin moeten asielzoekers terug naar het land waar ze voor het eerst voet op Europese bodem zetten. 

Onlangs luidde Stichting Veluws Fundament, die zich over de familie ontfermt, de noodklok over de situatie van dit gezin. Namens de stichting verwijt Theo Peursum burgemeester Hans van der Hoeve dat hij de 'arrestatie' van de familie niet heeft voorkomen. In een persverklaring geeft Van der Hoeve aan er juist alles aan gedaan te hebben om te bewerkstelligen dat de familie in Nederland asiel kan aanvragen.

In een brief heeft hij aan de staatssecrataris laten weten dat het gezin al meer dan een jaar in Epe verblijft en zich in relatief korte tijd goed heeft geïntegreerd. Van der Hoeve benadrukte al eerder dat hij niet de bevoegdheid heeft om een besluit te nemen over de uitzetting. De burgemeester heeft het internationale Rode Kruis verzocht het gezin in Polen op te vangen.

Reacties

E
Idem m.h.prinsREAGEER
T
Is er dan geen enkele kerk in Nederland die dit gezin kan opvangen......?!
REAGEER
E
Dat is helaas de wereld waarin wij leven.

Mensen in nood zijn welkom.

Maar niet te veel.

Dan komt onze luxe en comfort in gevaar.

Heer kom spoedig !
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher