Koert Koster

God

01 maart 2018 door Koert Koster

Paulus is zoveel méér dan een Schriftgeleerde

Hoe zien wij de apostel Paulus? Velen kennen hem als een man van autoriteit en macht, een Schriftgeleerde. Deze status doet volgens de auteur geen recht aan het beeld dat de Bijbel van hem schetst. Paulus is zoveel méér!

De Paulus van de authentiek erkende brieven wordt in dit boek in een ander daglicht gezet. Was Paulus een lettervreter? Godgeleerde? Vrouwenhater? Wetsverkrachter? Genadeverachter? Het antwoord van de auteur op al deze vragen is: ‘nee!’

Paulus was geen lettervreter, maar een kilometervreter: een man van ‘de praktijk’. Gedurende zijn leven is deze man méér dan eens een vluchteling, vreemdeling, misfit en outcast. Paulus was eerder tegendraads en in geen enkele pasvorm te gieten. Alles wat hij zei en deed was om Christus’ wil. Voor zijn Heer ging hij langs ongeplaveide paden.

In 'Een andere Paulus' wordt het gangbare beeld van de apostel drastisch bijgesteld. Hier zoomt auteur Koert Koster in op een Paulus die vreemdeling, vluchteling, vervolgde en gevangene is. Klik hier om het boek te bekijken of te bestellen.

Reacties

Het getuigenis van Petrus over Paulus is veelzeggend in het kader wat de visie en commentaren betreffen in onze tijd. Petrus de discipel van de Here Jezus spreekt:

"Daarom, geliefden, beijvert u in deze verwachting, onbevlekt en onberispelijk te blijken voor Hem in vrede, en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid,
zoals ook onze geliefde broeder Paulus naar de hem gegeven wijsheid u geschreven heeft, evenals in alle brieven, wanneer hij over deze dingen spreekt. Daarin is een en ander moeilijk te verstaan, wat de onkundige en onstandvastige lieden tot eigen verderf verdraaien, evenals trouwens de overige schriften". (2Petrus 3:14,15,16)

Het woord "verderf" wordt in de van Dale aangemerkt, als het aankomen van een wervelwind. Zie het verband met; Efeze 4:14 en de Brief van Judas:12

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher