Jullie Huis, Onze regels

Dagelijks leven

01 maart 2018 door Rik Bokelman

Christelijke familie Ploeg ruilt met familie Tervoort: "Hebben we geen tv?"

Hoe goed doe je het eigenlijk als ouders? En werkt het beter om juist veel of weinig regels voor een kind op te stellen? In Jullie Huis, Onze regels ruilen twee ouderparen die een heel andere manier van opvoeden hebben een paar dagen van huis en kinderen en dat levert uiteraard geregeld grote meningsverschillen en frustraties op. 

Recent ruilde de familie Ploeg, waarbij het christelijk geloof allesbepalend is, met de familie Tervoort, waar juist de kinderen de dienst uitmaken. Bij de gereformeerde familie wordt vooral huiswerk gemaakt en muziek gestudeerd. Er is geen tv in huis. Bij de familie Tervoort slapen de ouders in de huiskamer, omdat de kinderen de slaapkamer hebben ingepikt en deze als ballenbak gebruiken.

Bekijk fragmenten hieronder.

Als je versie 58 of hoger van Google Chrome gebruikt, kan het voorkomen dat je de melding "No valid entitlement found for asset" of een 'Kruis' in de player ziet. Dit komt door KIJK.nl. Dit probleem kun je oplossen door een andere browser te gebruiken (bv. Mozilla Firefox of Microsof Internet Explorer) of Flash toe te staan. Klik hier voor meer info.

Bekijk het fragment: "We gaan nu God danken."


Bekijk het fragment: "Hebben we geen tv?"


Waar slapen de ouders? 


De regels:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher