Platform Appèl Kerk en Israël

Nieuws

28 februari 2018 door Platform Appèl Kerk en Israël

Studiedag over Jezus' relatie met Israël

'Jezus is niet van de kerk, maar van Israël. Als kerk praten wij over Jezus alsof hij één van ons is, maar kennen wij Hem eigenlijk wel?,' stelt Stichting Platform Appèl Kerk en Israël in aanloop naar de studiedag 'Met Jezus krijg je Zijn volk erbij'.

'Heel Zijn doen en denken, Zijn leren en vieren waren Joods. Het goede nieuws dat hij bracht is het goede nieuws van Israël. Jezus volgen, zou dus de vraag moeten oproepen: wat heeft Israël te zeggen dat de kerk moet horen? In plaats daarvan heeft de kerk eeuwenlang in tegenstellingen gedacht: evangelie versus “wet”, Jezus versus de Farizeeën, de kerk tegenover Israël. Alsof Jezus los van Israël te begrijpen zou zijn.

Deze zelfkritische vragen stelt de bekende Amerikaanse theoloog Paul van Buren (1924 – 1998) in zijn boek “A Christian Theology of the People Israel”. Weerslag van jarenlange intensieve dialoog met de rabbijnen van het Shalom Hartman Institute in Jeruzalem. Hij ziet het als de plicht van de kerk om te luisteren naar het getuigenis van Israël over God. Op deze studiedag staat de indringende vraag van Paul van Buren centraal:
Zijn we bereid Jezus als Jood te ontmoeten, te midden van zijn volk, ook als dat de vanzelfsprekendheden in onze christelijke traditie ter discussie stelt?'

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher