Islamitische Staat

Nieuws

28 februari 2018 door Jeffrey Schipper

IS richt pijlen op Russisch-orthodoxe kerk

In nieuw propagandamateriaal richt terreurgroep Islamitische Staat (IS) zich op het hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk, patriarch Kirill van Moskou. Ook de Russische president Vladimir Poetin wordt genoemd, meldt Christian Today.

Op IS-pamfletten worden de geestelijke en politieke leiders van Rusland getoond met de Engelse vertaling van de bijbehorende tekst 'Breek het kruis'. Daar zijn de woorden 'snel, zeer snel' aan toegevoegd. De poster is vrijgegeven voorafgaand aan de Russische presidentsverkiezingen die plaatsvinden op 18 maart.

Eerder verspreidde de terreurgroep soortgelijk propagandamateriaal met Londen en de Verenigde Staten als doelwitten. Zo werd er een poster verspreid waarop een gewapende jihadist te zien is met afbeeldingen van de Big Ben en het Britse parlement in Londen. De bijbehorende tekst luidde: 'Wij vernietigen jullie land, terwijl jullie ons land aanvallen.'

IS beschouwt Rusland als vijand omdat het land een bondgenoot is van de Syrische president Assad. In Syrië woedt al zeven jaar een burgeroorlog waarbij tientallen landen en groeperingen zijn betrokken. Onlangs eiste IS een aanslag op een kerk in de Zuid-Russische regio Dagestan op. Daarbij kwamen zeker vijf mensen om het leven.

Lees ook: IS roept moslimaanhangers in Rusland op om christenen te ontvoeren en te vermoorden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher