Heilig Grafkerk

Nieuws

28 februari 2018 door ANP

Heilige Grafkerk vandaag weer open

De Heilige Grafkerk gaat vandaag (woensdag 28 februari, red.) weer open na protest tegen overheidsplannen in Israël. De Heilige Grafkerk in Jeruzalem, waar Jezus zou zijn gekruisigd, ­begraven en uit de dood herrezen, heropent vanmorgen de ­deuren. Dat heeft het blad Haaretz bekendgemaakt, schrijft het ANP.

De leiders van de drie belangrijkste christelijke gezindten sloten het ­heiligdom zondag uit protest tegen een gemeentelijk ­belastingplan en de voorgenomen grondpolitiek van de overheid. Beide voorstellen zijn voorlopig in de la ­gelegd. Het stadsbestuur van Jeruzalem ­wilde belasting gaan heffen op ­kerkelijke bezittingen die niet voor godsdienstoefeningen worden ­gebruikt. De Israëlische regering ­lanceerde een omstreden wetsontwerp om met terugwerkende kracht onteigening mogelijk te maken van land dat sinds 2010 door de Grieks-orthodoxe en rooms-katholieke ­kerken is verkocht aan vastgoed­bedrijven en projectontwikkelaars.

De meeste stukken grond, in totaal 50 hectare, liggen in de ­populaire wijken Rehavia, Talbiya en Nayot. De nieuwe eigenaren zouden financieel worden gecompenseerd, maar bewoners vreesden te moeten verhuizen na afloop van de erfpachttermijn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher