SGP-jongeren

Nieuws

27 februari 2018 door SGP-jongeren

SGP-jongeren delen uit tegen voedselverspilling

De overheid moet meer doen om mensen minder voedsel te laten verspillen. Dat is de mening van SGP-jongerenvoorzitter Willem Pos. Dinsdagochtend werd melk van op of over de datum uitgedeeld bij Den Haag Centraal. Hiermee willen de jongeren de aandacht vragen voor de grote hoeveelheid voedsel die elk jaar verspild wordt.

Er wordt door Nederlandse huishoudens per jaar 700 miljoen kilo aan voedsel weggegooid. Dat is omdat voedsel bedorven is, maar ook omdat de THT-datum is verstreken terwijl het product nog goed is. Pos: “Wat ons betreft zet de overheid veel meer in op bewustwording, zodat consumenten zich niet blind staren op de datum op de verpakking. Zuivelproducten en eieren zijn vaak nog goed te gebruiken als het product over de datum is. Meer mensen zouden moeten weten dat je dat soort producten niet gelijk hoeft weg te gooien als de datum verstreken is.” Om het punt kracht bij te zetten, werden pakken melk van de datum van vandaag uitgedeeld bij Den Haag Centraal, met het idee mensen bewust te maken. Pos: “We moeten ons eten meer benutten en minder verspillen. Sowieso is het niet uit te leggen dat er in sommige delen van de wereld grote voedseltekorten zijn, terwijl wij te gemakkelijk eten weggooien. Daarnaast raken we direct aan duurzaamheid en milieubewust leven.”

Het thema voedselverspilling zal ook centraal staan op de SGP-jongerendag, die de jongeren op 10 maart zullen houden in het Beatrixtheater in Utrecht. Sprekers op deze tweejaarlijkse jongerendag zijn dit keer onder andere minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Laatstgenoemde kan in ieder geval over dit onderwerp een kritische vraag tegemoetzien.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher