Billy Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 februari 2018 door Jeffrey Schipper

PKN-predikant wijst op 'homofobe' kant Billy Graham

"Homoseksualiteit is een gevaar voor het geestelijk welzijn. Liefde voor iemand voor hetzelfde geslacht is verkeerd en wordt veroordeeld op basis van Gods heilige normen." Deze uitspraak is afkomstig van de vorige week overleden Billy Graham (99). In een blog wijst predikant Wielie Elhorst op de 'homofobe' kant van de bekende evangelist.

Elhorst: "Ik merk dat het me irriteert dat gewaardeerde medegelovigen zijn conservatisme en vooral zijn LHBT-fobie gewoon lijken te negeren, terwijl dat ook zijn erfenis is."

Het gaat de predikant niet zozeer om de persoon Graham in dit geval. "Het is meer het pijnlijke besef dat je je hele leven verkeert op een kruispunt van identiteiten die een combinatie oplevert die altijd omstreden zal blijven, hoe geïntegreerd je jezelf ook voelt. En daar word ik soms doodmoe van. Nooit eens echt kunnen rusten in wie je bent, in wie je geworden bent.

Ik heb genoeg van alle wegkijken en van de lelijke woorden die soms bijna knappen van woede en boosheid, inclusief het aandeel dat ik daar zelf in heb. Maar activist zijn, is nu juist midden in die storm willen staan, moeilijke dingen durven zeggen en het aandurven moeilijke en soms rake woorden te horen te krijgen."

Elhorst studeerde aan de Protestantse Theologische Universiteit in Kampen. Hij is PKN-predikant in Bussum en predikant met bijzondere opdracht voor de LHBT-gemeenschap.

Lees hier het volledige commentaar van Wielie Elhorst.

Reacties

A
Wielie, wat denk je, al lezend in Gods Woord als leidraad voor ons mensen....

Is onze Schepper God homofobe of homofiel?

de Waarheid maakt echt VRIJ, halleluja Shalom
L
Gods Woord staat niet meer centraal, maar gevoelens! Alles moet kunnen. God schiep Adam en Eva en niet Adam en Evert. De Bijbel is duidelijk.
S
Hosea 4, Dr Chuck Missler Hosea session 3 [b.v. op 12'40"]

https://www.youtube.com/watch?v=YessqsmOxIgJesaja 2 - 6

https://www.youtube.com/watch?v=muA4SMd4ss8

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen