Mies Bouwman

Nieuws

27 februari 2018 door Jeffrey Schipper

'Mies Bouwman heeft veel te stellen gehad met geloof en kerk'

Voormalig televisiepresentatrice Mies Bouwman is maandag op 88-jarige leeftijd overleden. Ds. Otto Grevink blikt terug op het leven van de 'koningin van de Nederlandse televisie'.

Grevink: "In een artikel van het Nederlands Dagblad kwam ik erachter dat de kerk haar twee keer in de steek heeft gelaten. De eerste keer is bij haar huwelijk met Leen Timp, met wie ze 58 jaar getrouwd zou zijn. Hij was gescheiden en had een kind. Onmogelijk in het rooms-katholieke milieu waarin ze opgroeide. (...) Een goedwillende pater en priester richtten ook schade aan door haar familie na een vertrouwelijk gesprek te benaderen."

De tweede keer dat ze zich verlaten voelde door de kerk, was veel meer door haar volgelingen. In het satirische programma Zo is het toevallig ook nog eens een keer kwam een item over Beeldreligie. 'Een tekst in de vorm van een gebed, over de aanbidding van het tv-toestel, die door Peter Lohr als een soort dominee werd voorgedragen: '… gij zult de knop geenszins omdraaien, want dit is het Beeld een gruwel; geef ons heden ons dagelijks programma.'' Christenen stelden deze satire niet op prijs en stuurden Mies doodsbedreigingen.

Grevink: "Mensen die vanuit hun beeld van het geloof domme dingen zeggen en doen. In het leven van Mies Bouwman zien we een paar voorbeelden daarvan."

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher