Heilige Grafkerk

Nieuws

27 februari 2018 door Kerknet

Leiders christelijke kerken sluiten Heilige Grafkerk in Jeruzalem

Leiders van christelijke kerken in Jeruzalem hebben de Heilige Grafkerk sinds zondag gesloten. Op deze manier protesteren zij tegen de plannen van de Israëlische regering voor de onteigening van kerkelijk landeigendom en een pestmaatregel van de burgemeester van Jeruzalem, laat Kerknet weten.

De leiders van de christelijke kerken maken hiermee vooral hun ongenoegen duidelijk over het nieuwe wetsontwerp over grondrechten. De wet moet het de Israëlische overheid mogelijk maken om gronden te onteigenen, die de Kerken - en vooral de Grieks-orthodoxe Kerk, die historisch een van de belangrijkste grondeigenaars is van het Heilig Land - sinds 2010 veelal noodgedwongen aan private investeerders hebben verkocht om schulden af te lossen.

Eerder kondigde de burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat aan dat het stadsbestuur een slordige 152 miljoen euro aan achterstallige belastinggelden zal terugvorderen. De kerken spreken van een bewuste maatregel om hen te beletten dat zij hun maatschappelijke dienstverlening kunnen voortzetten.

Lees hier meer op de website van Kerknet.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher