Nieuws

26 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Baptistenvoorganger kritisch op beweging The Last Reformation

The Last Reformation is een opkomende discipelschapsbeweging die sterke nadruk legt op evangelisatie, volwassendoop en genezing. Deze christenen zijn van mening dat de kerk terug moet keren naar haar 'oorspronkelijke bedoeling' omdat de kerk te veel zou functioneren als een systeem. Teun van der Leer, rector van het Baptistenseminarium, reageert kritisch in het Nederlands Dagblad.

Volgens Van der Leer wekt The Last Reformation ten onrechte de indruk dat de Heilige Geest "tweeduizend jaar heeft liggen slapen". "Ze zouden zich iets bescheidener moeten opstellen. Er zijn zo veel stromingen geweest die beweerden een definitief antwoord te hebben. Ze nemen bepaalde teksten van Jezus letterlijk, maar vullen er vervolgens het hele begrip discipelschap mee. Dat is een eenzijdige benadering." Het zendingsbevel uit Mattheüs 28 koppelen aan bekering, waterdoop en Geestesdoop noemt de voorganger "een dogmatische frame".

Van der Leer: "Het opmerkelijke is bij hen dat de Geest het moet doen, maar vervolgens kaderen ze Hem in." De bewering dat door middel van The Last Reformation honderden genezingen zouden hebben plaatsgevonden, betwijfelt hij. "Als dat waar zou zijn, hadden we er via de seculiere pers allang iets van vernomen."

'The Last Reformation II: The Life' brengt de discipelschapsbeweging in beeld. Bekijk de trailer en klik hier voor meer informatie:

Foto: Baptisten.nl

Reacties

De seculiere pers is nooit scheutig met het bekend maken van heilsfeiten en wonderen. Dit medium zou ik dus niet als betrouwbare informatiebron over geestelijke zaken willen hanteren.
A
It is real! Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat genezingen door handoplegging gebeuren. Ik heb het in de jungle ver weg vaak mogen zien, maar ook in Nederland. Waarom ziet de seculiere pers het niet? Het antwoord is: zij verkeren in een andere wereld dan de christenen; ze zien het niet, en horen er niet van. "The Last Reformation" eenzijdig? Dat zal best, maar ze bereiken in ieder geval veel mensen die door de kerken niet bereikt worden. Ze komen in beweging en trekken de wereld in, in plaats van dat de kerk de wereld naar binnen wil trekken.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher