Nieuws

26 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Ex-terrorist toch niet welkom in Amsterdamse kerk

De protestantse Nassaukerk in Amsterdam heeft een omstreden evenement van de extreemlinkse Revolutionaire Eenheid geannuleerd, laat De Telegraaf weten. Bij de bijeenkomst, komende dinsdagavond, zou de Palestijnse ex-terrorist Rasmea Odeh aanwezig zijn.

Rasmea Odeh was actief voor het terroristische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). In 1969 pleegde ze een bomaanslag op een Sufersal supermarkt in Jeruzalem. De 21-jarige Leon Kanner uit Netanya en de 22-jarige Edward Joffe uit Kaapstad kwamen bij deze aanslag om. Daarnaast vielen er negen gewonden.

Voor haar terroristische daden werd Odeh in 1970 door een militaire rechtbank in Israel tot levenslang veroordeeld. In 1980 kwam ze echter al vrij, als onderdeel van een gevangenenruil met de PFLP. Toen werden zij en 77 andere gedetineerden geruild voor een Israelische soldaat die in Libanon werd vastgehouden.

"Ze (de Revolutionaire Eenheid, red.) hebben bij ons onder valse voorwendselen een zaaltje gehuurd, maar toen we erachter kwamen wie aanwezig zullen zijn, hebben we dit geannuleerd," zegt predikant Klaas Holwerda.

Foto: Nassaukerk

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher