huwelijk

Nieuws

26 februari 2018 door ANP

'Trouwen in gemeenschap van goederen moet goedkoper'

Stellen die in algehele gemeenschap van goederen willen trouwen moeten dat straks goedkoper kunnen doen als het aan minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) ligt, laat het ANP weten.

De minister komt maandag met een wetsvoorstel waardoor bruidsparen dat kunnen regelen met een verklaring bij de ambtenaar van de burgerlijke stand, schrijft De Telegraaf. Stellen die alles met elkaar willen delen hoeven dan niet meer speciaal naar de notaris te gaan om alles vast te leggen. Daardoor wordt trouwen eenvoudiger en ook goedkoper omdat de notariskosten vervallen. 

Sinds 1 januari is een bruidspaar standaard in beperkte gemeenschap van goederen getrouwd. Wie wel in algehele gemeenschap van goederen wil trouwen, zoals vroeger standaard was, moet nu nog naar de notaris. Het wetsvoorstel van Dekker maakt daar een einde aan.

VVD, PvdA en D66 maakten huwen in beperkte gemeenschap van goederen tot norm door middel van een initiatiefwet. De SP en de kleine christelijke partijen ChristenUnie en SGP zijn van mening dat de wet onvoldoende de keuzevrijheid van huwelijkspartners respecteert.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher