Wayne LaPierre

Nieuws

01 januari 1970 door Rik Bokelman

Volgens de NRA is wapenbezit een God gegeven geboorterecht

De president van de National Rifle Association (NRA) schuwt de naam van God niet om het recht op wapenbezit te verdedigen. Tijdens een speech zei Executive Vice President Wayne LaPierre vorige week dat het recht op wapenbezit door God aan Amerikanen gegeven is als een "geboorterecht".

LaPierre hield zijn speech acht dagen na de bloedige schietpartij op een school in Florida. Hij zette in zijn speech de NRA neer als de grote beschermer van Amerikaanse schoolkinderen. Want, zo stelt hij, juist doordat mensen wapens hebben kunnen ze zich verdedigen. Juist wapenvrije zones zoals scholen zijn een aantrekkelijk mikpunt voor schutters, aldus LaPierre.

"Elke dag worden jonge kinderen afgezet bij scholen die in feite makkelijk toegankelijke, zachte doelwitten zijn voor iedereen die een massamoord wil plegen."

"Moge God ons helpen als we niet beter ons best doen om onze kinderen en scholen te beschermen." 

Tegenstanders vinden juist dat wapens uit de Amerikaanse samenleving moeten worden verbannen omdat er dan - net zoals in Europa - nauwelijks doden te betreuren vallen bij schietincidenten. Juist omdat in Amerika miljoenen mensen wapens hebben vallen er iedere dag doden bij schietincidenten.

Op z'n minst zou er meer regulering moeten komen, zo stellen critici. 

Over diens tegenstanders zei LaPierre: "Ze haten de NRA, ze haten het Tweede Amendement, ze haten individuele vrijheid."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher