snelwegkerk

Nieuws

26 februari 2018 door EO

Nederland maakt kennis met allereerste snelwegkerk

Nederland heeft deze week voor het eerste een Snelwegkerk. Woensdag 28 februari zendt de EO documentaire Snelwegkerk uit van Elsbeth Fraanje. De film, die met een Gouden Kalf is bekroond, laat de kijker een wereld zien, waar hij anders wellicht aan voorbij raast.

Tussen benzinestations en fastfoodrestaurants staan langs de Duitse autowegen kleine kapelletjes waar voorbijgangers hun toevlucht zoeken en hun ziel blootleggen of even op adem komen. De film toont onverwacht intieme verhalen over verlies, lust en liefde en geeft een ontroerende inkijk in grote thema's die bij ieder mens leven. Fraanje is er volgens de jury "in geslaagd het onderwerp van deze vervreemdende film met een bewust gekozen visuele stijl mooie, mysterieuze karakters en uitgekiende montage naar een hoger plan te tillen."

Als opmaat naar de uitzending van deze bijzondere film geeft de EO gelegenheid om in het echt kennis te maken met dit verrassende Duitse fenomeen. Op initiatief van regisseur Elsbeth Fraanje staat er op maandag 26 en dinsdag 27 februari op parkeerplaats Neerduist langs de A1 een "pop-up snelwegkerk". Kunstenaar-theoloog Rikko Voorberg, bekend van de pop-up kerk Amsterdam, zal ter plekke nieuwsgierige automobilisten ontvangen in deze snelwegkerk. Net als in de Duitse Autobahnkirche is er ruimte voor stilte, kaarsje branden, gebed of iets schrijven in het aanwezige 'wensenboek.'

Nieuws over de pop-up-snelwegkerk is ook te volgen via de EO-site Lazarus.nl. De kerk staat maandag 26 februari van 16:00 uur tot 20:00 uur en dinsdag 27 februari van 11:00 uur tot 15:00 uur op parkeerplaats Neerduist op de A1. De documentaire Snelwegkerk wordt op woensdag 28 februari om 22:55 uitgezonden op NPO2.

Bekijk de trailer:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher