Nieuws

23 februari 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. A. J. Post aan de slag in hervormd 't Harde

"We hebben het beroep vanuit de hervormde gemeente van 't Harde aangenomen. In vertrouwen op onze Hemelse Vader willen we deze weg gaan," laat ds. A. J. Post weten via Facebook. De predikant volgt in de Gelderse plaats ds. D. Dekker op. Dekker ging in 2016 met emeritaat. Post staat momenteel op de kansel in Nieuw-Beijerland, waar hij in 2011 voor het eerst aan de slag ging als gemeentepredikant.

Ds. A. Reitsma gaat aan de slag in de protestants gemeente in Enschede. De predikant heeft een beroep van de Ontmoetingskerk aanvaard. De gemeente was vacant in verband met het emeritaat van ds. R. S. E. Vissinga. Hij hing vorig jaar zijn toga aan de wilgen. Reitsma is momenteel actief in Medemblik (in combinatie met Wester-Koggenland).

Ook de gereformeerde kerk (PKN) in Wilnis verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. P. Ravensbergen zal daar voor het eerst dienen als gemeentepredikant. De kandidaat uit Valkenburg (Zuid-Holland) kreeg een beroep omdat ds. mw. G. Jongsma vorig jaar met emeritaat is gegaan.

Ds. J. G. Schenderling denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Alphen aan den Rijn. De predikant is beroepen door de hervormde gemeente in Ingen. Schenderling werd in 2012 bevestigd als wijkpredikant van de Adventskerk. Eerder was hij actief in Varik en Heesselt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher