Pakistan vlag

Nieuws

23 februari 2018 door Hendriëlle de Groot

Extremisten dreigen christelijke tiener te doden; duizend christelijke families op de vlucht

Maar liefst 1.000 christelijke families ontvluchten hun huizen in Lahore, Pakistan. Ze zijn bang voor extremisten die hebben gedreigd hun huizen in brand te steken. Dit alles is de nasleep van hun eis om een christelijke tiener op te hangen voor "blasfemische" Facebook-berichten. Dat schrijft The Christian Post.

BosNewsLife meldde woensdag dat plaatselijke christenen door radicalen zijn verteld dat zij Patras Masih, een christelijke tiener, moeten uitleveren. Zo niet, dan zullen hun huizen in brand worden gestoken. De radicalen hadden naar verluidt benzine in de hand om hen te laten zien dat hun bedreigingen tegen de christenen reëel zijn, hoewel ze zich verspreidden nadat de politie de godslasteringzaak had geregistreerd en Masih had vastgehouden.

"De christenen in het gebied leven in angst omdat sommige extremisten gedreigd hebben christelijke huizen aan te vallen, maar op dit moment is de situatie onder controle en patrouilleert de politie door de stad," zei Sardar Mushtaq Gill, een christenadvocaat.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher