Nieuws

22 februari 2018 door PKN

Kookdominee Han Wilmink gaf de kookworkshop Bijbels Culinair

Enkele uren hebben ze met z'n veertienen gekookt. In het zaaltje naast de riante keuken van 't Laag zijn de tafels gedekt. Een lange man gaat zo staan dat hij iedereen kan zien en stelt zich voor: "Fijn dat jullie er zijn. Ik ben Han Wilmink, de kookdominee. Met een k. Niet met een c," citeert de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Bij de ingang zit dominee Anne Verbaan achter een tafel, met een namenlijst en een grote envelop. De eters beginnen binnen te druppelen en die moeten wel even geregistreerd worden en wat minstens zo belangrijk is: ze moeten even betalen. Die grote envelop mag natuurlijk niet leeg mee terug. Ze is helemaal blij. De activiteiten in het kader van de maand van de spiritualiteit zijn goed bezocht. Het is allemaal laagdrempelig. Je loopt gemakkelijk naar binnen. Heel bijzonder: je ziet er ook mensen die je niet elke zondag ziet. Heel goed om dit soort activiteiten te hebben waarmee de kerken naar buiten gaan, de maatschappij in.

Een mevrouw die bij dominee Verbaan komt betalen, fluistert: "Wat lastig om 't Laag te vinden. Ik wist helemaal niet waar dat is..." Ja, de Oude Kerk in het centrum wist ze wel! Nee, nu is het duidelijk: tussen de Wilhelminaschool en de Bieb. Als de voorgerechten klaar staan, leest Han Wilmink een Keltisch gebed waarin gedankt wordt voor alle handen die dit mogelijk maakten, van zaaien en oogsten tot koken en opdienen.

Lees het volledige verslag op de website van de PKN en klik hier voor het kookboek 'Koken voor groepen in de kerk'.

Lees ook: Met deze recepten is vasten geen straf.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher