Billy Graham

God

21 februari 2018 door Dick van den Bos

Tien inspirerende uitspraken van Billy Graham

Als groot liefhebber van het Woord van God, schreef Billy Graham een dagboek waarbij hij lezers elke dag wil helpen om in de aanwezigheid van God te wandelen. Woensdag overleed de bekende evangelist op 99-jarige leeftijd. Vandaag op CIP.nl tien inspirerende quotes van Billy Graham uit zijn dagboek Hoop voor iedere dag.

1. Getuigend geloof
Graham zegt dat "ons geloof groeit naarmate we er uitdrukking aan geven. Een groeiend geloof is een getuigend geloof. Bid nu voor mensen van wie je weet dat ze Christus nodig hebben en vraag God om je te helpen een getuige voor hen te zijn – door het leven dat je leidt en de woorden die je spreekt."

2. Vrede in onze ziel
Over de vraag hoe we vrede kunnen ontvangen, zegt hij dat "zonde, verwarring en ontgoocheling kunnen vervangen worden door gerechtigheid, blijdschap en hoop. Onze ziel kan vrede kennen – een vrede die niet afhankelijk is van uiterlijke omstandigheden."

"Wat we nodig hebben is een groter besef van het feit dat Hij elke dag, elk uur, elk moment aanwezig is."

3. Aanwezigheid van God
"Wat we nodig hebben is een groter besef van het feit dat Hij elke dag, elk uur, elk moment aanwezig is. Dat besef krijgen we wanneer we met Hem spreken in aanbidding en gebed en wanneer we luisteren naar wat Hij door zijn Woord tegen ons zegt."

4. Verander de geschiedenis
Volgens Graham hoeven christenen zich niet neer te leggen bij de tijdgeest. We kunnen de geschiedenis veranderen. "Telkens weer veranderde de loop van de geschiedenis door gebed. Ik zeg je: de geschiedenis zou opnieuw een wending kunnen krijgen als mensen in gelovig gebed op hun knieën zouden gaan."

5. Lijden en succes
Lijden is een veelgehoord argument tegen succes en zegeningen in het leven van een christen. Graham betoogt dat ze juist hand in hand gaan. "Bij de inzegening van een kerk in New York zei dr. Edward Judson: ‘Lijden en succes gaan hand in hand. Als je succes hebt zonder te lijden, is dat te danken aan anderen die vóór jou hebben geleden; als je lijdt zonder succes te hebben, is het opdat anderen na jou succes zullen hebben.’"

6. Partners van God
"De uitnodiging tot discipelschap is het opwindendste doel dat we kunnen bedenken. Stel je voor: de God van het universum vraagt ons Zijn partners te worden om de wereld voor Hem te heroveren!"

"Jezus maakte alles zo simpel, maar wij hebben het allemaal zo ingewikkeld gemaakt."

7. Vervang slechte gedachten
Volgens Graham is het "niet genoeg om verkeerde gedachten te weren. Ze moeten vervangen worden door goede gedachten – gedachten die zijn gevormd door God en zijn Woord, door gebed en aanbidding, door omgang met andere christenen."

8. Honger naar God
Zijn Nederlanders echt zo gesloten voor het evangelie? Volgens Billy Graham ligt dat misschien wat genuanceerder. "Overal om je heen zijn er mensen die honger en dorst hebben naar God, hoewel ze het misschien niet eens beseffen. Wijs jij hen op Jezus, de Enige die hun diepste verlangens kan vervullen?"

9. Overvloedig leven
"Geef!’ was de opdracht van Jezus. Maar het was meer dan een opdracht. Het was een uitnodiging tot een heerlijk en overvloedig leven. Als iemand de juiste houding ontwikkelt ten opzichte van geld, zal dit bijna elk ander terrein van zijn leven ten goede komen."

10. Houd het simpel
"Jezus maakte alles zo simpel, maar wij hebben het allemaal zo ingewikkeld gemaakt. Jezus sprak tot mensen in korte zinnen en alledaagse woorden en zette Zijn boodschap kracht bij met verhalen die je nooit meer vergeet. Houd het dus simpel."

Dit artikel verscheen in 2014 op CIP.nl.

Reacties

A
Dankbaar dat deze man Gods ons land beïnvloed heeft en zoveel mensen bereikt heeft met de boodschap van Gods liefde!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher