Billy Graham

Nieuws

21 februari 2018 door Rik Bokelman

Amerikaanse evangelist Billy Graham (99) overleden

De Amerikaanse evangelist Billy Graham is woensdagmorgen op 99-jarige leeftijd overleden. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De evangelist leed al jaren aan kanker en de ziekte van Parkinson. Hij overleed in huiselijke kring in de Amerikaanse staat North Carolina.

Bekijk een van de laatste bewegende beelden van Billy Graham.

Graham werd wereldberoemd en wordt door velen gezien als een van de grootste evangelisten aller tijden. Hij bereikte miljoenen en miljoenen mensen door zijn televisiepreken en evangelisatiebijeenkomsten in meer dan 185 landen. Hij was de bekendste televisiepredikant van de 20e eeuw. Naar schatting heeft hij meer dan 200 miljoen mensen met zijn bijeenkomsten bereikt. Ook verkocht hij miljoenen en miljoenen boeken.

Over zijn succes als evangelist zei Billy Graham: "Het geheim van mijn werk is God. Ik zou niets zijn zonder God." Billy Graham was niet alleen evangelist. Hij was ook adviseur voor Amerikaanse presidenten als Eisenhouwer, George Bush sr. en George Bush jr., Jimmy Carter en Bill Clinton. Die laatste zei over hem dat als Billy Graham voor je bad, "of het nou in de Oval Office was of ergens anders in het Witte Huis, je echt het gevoel kreeg dat hij voor jou bad. Niet zozeer voor de president."

Billy Graham werd door vriend en vijand geliefd. Hij werd ook wel 'America's Pastor' genoemd. 

Ook stond hij erom bekend in iedere preek talloze keren die beroemde woorden uit te spreken: 'The Bible says...' 

"Op een dag zul je horen dat Billy Graham dood is," zei de evangelist eens over zijn eigen sterven. "Geloof er dan geen woord van. Ik zal meer levend zijn dan ooit. Ik ben dan alleen van adres veranderd. Ik ben dan de eeuwige aanwezigheid van God ingegaan."

Reacties

Zelfs op 99 jarige leeftijd spreekt hij als een Henoch die wandelde met God. Deze broeder zal, vanwege het getuigenis dat hij achterlaat, nog lang tot getuige blijven van het verlossende werk van de Heere Jezus Christus.
REAGEER
T
Billy Graham was misschien wel de grootste evangelist sedert apostel Paulus. Nu is hij ingegaan om Gods heerlijkheid!
F
Ga eens even een paar jaartjes terug, naar de 18e eeuw, en lees eens wat over George Whitefield en John Wesley. That's different cook.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher