justitie

Nieuws

21 februari 2018 door AD | De Telegraaf | Reformatorisch Dagblad

OM eist 18 maanden cel tegen leider (77) evangelisch zorgcentrum

Tegen Aaldert van E., voormalig leider en directeur van verschillende evangelische zorgcentra, is dinsdag een gevangenisstraf van achttien maanden - waarvan zes maanden voorwaardelijk - geëist voor jarenlange ontucht met een patiënte, schrijven diverse media.

De 77-jarige oprichter van de Jedidja Hoeve, wordt verdacht van misbruik van een in 2016 gestorven jonge vrouw. Hij is in 2016 veroordeeld tot drie jaar cel voor seksueel misbruik van meerdere vrouwelijke cliënten. Die zaak loopt momenteel in hoger beroep. De omstreden en charismatische Van E., ooit leider van een Volle Evangeliegemeente in Zwijndrecht, startte in 2012 de Jedidja Hoeve in een boerderij in de polder bij Meerkerk. Inmiddels is de kliniek gesloten.

Van E. zou seksueel contact gerechtvaardigd hebben vanuit de Bijbel. Ook zou hij beweerd hebben dat het onderdeel was van de therapie. Het werkte genezend. Volgens Aaldert heeft Thirza 'onder grote druk' gezegd dat er sprake was van seks en ontkende ze dat later weer. Toen Aaldert in de gevangenis zat, kwam Thirza langs en vielen ze elkaar 'huilend in de armen', vertelde Aaldert volgens het AD. De rechter doet 6 maart uitspraak.

Eerder deze maand stond een voormalig collega van Van E. voor de rechter. De 62-jarige Belgische zou samen met de evangelisch leider seksueel misbruik van een patiënte hebben gemaakt. Tegen haar is een jaar cel waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. De rechter doet over deze kwestie volgende week uitspraak.

Van E. ontkent alles. "Ik heb nooit seksualiteit met haar gehad. We hadden een 'vriend-grootvader'-relatie met elkaar."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher