Nieuws

21 februari 2018 door SGP

SGP en CDA willen aanpak sugardating na undercoverbeelden

Kwetsbare jonge meisjes die denken financiële hulp te krijgen. Maar uiteindelijk verwachten deze veelal oudere mannen seksuele tegenprestaties. Een uitzending van het programma RamBam met verborgen camera leverde ontluisterende verhalen en praktijken.

De SGP wees eerder al op Frankrijk, dat actief zoekt naar mogelijkheden om deze verkapte vorm van prostitutie aan te pakken. Want in feite is sugardating een alternatieve vorm van escortactiviteiten, maar dan totaal buiten elk toezicht, stelt de partij.

Kees van der Staaij: "Toen het eerste grote platform zich meldde in Nederland met een agressieve reclamecampagne werd daar door veel mensen wat lacherig over gedaan. Maar het is onacceptabel dat onder het mom van een datingplatform een illegaal prostitutienetwerk ontstaat. Jonge kwetsbare meisjes zijn hier vervolgens slachtoffer van."

SGP en CDA willen weten of de regering deze praktijken toelaatbaar vindt, en of de overheid het doen van aangifte door meisjes wil bevorderen. Ook wijzen de partijen er op dat de Europese rechtspraak ruimte biedt om reclame van dit soort platforms aan te pakken. Ook daar willen zij graag reactie op.

Klik hier om de schriftelijke Kamervragen te bekijken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher